Beslissingen van een Intuïtieve Superwoman

Beslissingen van een Intuïtieve Superwoman

Toen ik vanmorgen opstond, wist ik het ineens! Ik was al een paar dagen aan het worstelen met wat ik zou gaan doen? Misschien herken je dit wel. Als je een beslissing mag nemen, klein of groot, diep van binnen is het antwoord er al, alleen soms wat lastig te horen/zien door allerlei ruis van buitenaf. Dit helder weten is je intuïtie. Iets waar ik het liefste 100% van mijn tijd blind op vaar. Al vanaf jongs af aan probeer ik me niet te laten afleiden door wat anderen doen en zeggen, maar bij mijn eigen keuzes te blijven. Klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. In deze blog wil ik delen hoe ik naar mijn intuïtie luister, en hoe ik af en toe nog even in de knel kom…..Wanneer ik niet de tijd neem om rustig in de stilte te gaan.

Voor mij is mijn intuïtie een innerlijk weten/voelen wat ik heb zonder een reden. Ik merkte de laatste dagen dat ik sommige keuzes maak of heb gemaakt welke ik teveel heb overdacht. Ik kan mezelf soms even helemaal gek denken, vooral als het een belangrijke beslissing is….. als dit gebeurt dan weet ik Roos, even terug naar je gevoel, in de stilte gaan en luisteren naar je intuïtie meisje, daar liggen de antwoorden die je nodig hebt.
Ik Gun mijzelf dan letterlijk de tijd om te luisteren! Een proces wat meestal natuurlijk en onbewust gaat na jarenlange oefening.
En oefening was het echt wel hoor, ik ben niet zomaar opgestaan als Intuïtieve Superwoman.  Het vergt tijd, bewustzijn, oefening en een heleboel focus en vooral dat laatste was/is een hele uitdaging voor mijn drukke happy vliegende persoontje. En dus ben ik dan ook geen Intuïtieve Superwoman, maar kies ik ervoor om Roos te zijn met een down to earth sterk ontwikkelde intuïtie.

Grappig is dat als we een beslissing gaan nemen, dat we dan vaak het gevoel hebben dat we het snel moeten doen. Herken je dat? Ik herken dat gevoel als geen ander, omdat ik graag snel handel. Als ik eenmaal iets bedenk dan wil ik ook direct beslissen en gaan met de banaan. Met als gevolg in het verleden dat ik totaal de tijd niet nam om even adem te halen, te voelen in mijn lichaam wat er nou eigenlijk als signaal werd gegeven, de stilte negeerde en dus niet luisterde naar mijn eigen antwoord. Het is zo belangrijk om te luisteren naar de stem die het weet zonder uitleg. De stem die ervoor zorgt dat je in flow bent en blijft, waardoor je vanuit je hart kunt beslissen en leven.


Ik ga maar even met de billen bloot hier, en beken. Soms denk ik dat ik tien persoonlijkheden heb die allemaal iets anders willen… Ik kan rustig vijf minuten heen en weer draaien over de simpele vraag: Wat ga ik eten vandaag? Ik hoor honderd antwoorden en redenen waarom ik wat zou moeten kiezen. Daarom ben ik zo blij met de stilte en het kunnen afstemmen op mijn intuïtie. Ja ik hoor je hersens kraken, hoe weet ik dan wie welke stem is? Er is altijd één stem die het antwoord geeft zonder een logische verklaring: naar deze stem luister ik dit is de stem van mijn intuïtie!! Je hoofd is degene die je allerlei redenen geeft en zodra je je hier bewust van wordt, ervaar je een hemels gemak!
In bijv. het uitzoeken van je kleding, in wat je gaat eten, of je links of rechtsaf gaat, of je iemand wel of niet in je leven wil, welke baan goed voor je is enz. enz. een heerlijke vrijheid.

Je intuïtie hoeft dingen namelijk niet uit te leggen, omdat het weet dat het goed is zo. In de jaren dat ik bewuster ben gaan leven en meer afgestemd ben geraakt op mijn intuïtie heb ik ervaren dat het volgende funest is voor deze alwetende innerlijke stem.

Leg de keuzes die je maakt niet uit, en realiseer je dat er nooit een foute keuze is!

En ook dit vergde wat oefening, en heel soms vergeet ik het zelf ook nog wel eens. Gelukkig heb ik vanuit de afstemming op mijn intuïtie geleerd dat alles wat heeft plaatsgevonden in mijn leven, is gebeurd zodat ik ben, waar ik nu ben. Dit klinkt misschien wat zwaar, maar zo is het wel. Alle keuzes die je maakt leiden je naar groei/ontwikkeling. Het wordt pas lastig als je geen keuze maakt…..zelfs als je een keuze maak die achteraf misschien minder slim leek dan de andere optie, is er beweging gecreëerd! Kennelijk was het ment to be om dat te ervaren en was het dus JUIST de goede keuze. Een fijne comfy gedachte waar ik heel blij van wordt, want ik weet dat ik hier ben om mij te ontwikkelen en te groeien als ziel.

En wanneer ik het even niet weet en er geen antwoord is, dan neem ik dus ook gewoon geen beslissing. Ik wacht dan rustig af, zoals de afgelopen dagen en focus me op wat anders en beweeg vooruit vanuit flow. En dan als vanzelf komen er weer symbolen voorbij, zie ik om mij heen inspiratie of hoor ik een bepaald liedje en weet ik YES dat is het! Zo dus ook vanmorgen, dan is er ineens weer dat heldere weten. Dat innerlijke vuurtje vol energie en flow. Het werkt dan als een lopend vuurtje voor mij om niet altijd een beslissing te nemen en rustig af te wachten. Geloof me maar: het antwoord komt vanzelf.

Dit geeft een enorm gevoel van vrijheid!

Vertrouw op jezelf, want je weet alles al! Een tip van mij die ik wil meegeven voor vandaag.
Dat innerlijk helder weten kan je laten inspireren door iemand die ervaring heeft, zoals een coach of inspirator. Deze kan je helpen om dat wat al in jou is weer even wakker te schudden, een soort wake up call voor je intuïtie. Maar uiteindelijk doe je het zelf, als je denkt dat je je kennis van buiten moet halen dan zegt deze zin al genoeg: dat denk je! Je hoeft alleen goed te bevoelen wie jou kan inspireren en waar je naartoe gaat voor tips die je in beweging zetten. Die je (weer) in contact brengen met je gevoel en vandaaruit de tools aanbieden om het zelf te ervaren en vooral te doen.
Vertrouw erop dat als je meer in contact wil met je intuïtie dat dit in de energie die je uitzendt, zal leiden naar ‘kindred spirits’. Een klein duwtje in de rug kan wenselijk zijn, maar alleen jij weet of dit ook daadwerkelijk de keuze is die je mag maken. Vertrouw jezelf en wacht niet af. Geniet van het leven, het zit vol met verrassingen dus we kunnen er maar beter van genieten.

En mijn advies aan mijzelf vandaag toen ik opstond was: leef je eigen leven en volg je hart, en Spirit daarom ben je hier! Deel je kennis en ervaringen met anderen, geniet van de energieke verbindingen, de mooie inzichten die je ontvangt en mag verspreiden.


Wil je meer weten over het in contact zijn met je intuïtie en wordt je door deze blog geprikkeld tot het maken van een keuze voor jezelf en jouw persoonlijke ontwikkeling op dit gebied.

Neem dan vanuit je gevoel contact op met mij voor een Gratis Gesprek..

Een klant aan het woord

Wat een bijzonder brede inspiratiebron is Roos ik lees altijd graag haar blog en luister wekelijks de podcast van SoulSumana. Roos weet met haar kennis, kunde en gevoeligheid het doeltreffend en simpel te houden en geeft je waar nodig een herinnering aan je eigen kracht en het geloven in jezelf. Dit sterkt mij enorm en heeft mij ook zakelijk veel inzichten gegeven waar ik dagelijks wat aan heb en waarmee ik direct resultaat ervaar. Ik doorloop dit jaar een persoonlijk mentorship en dit geeft mij ruimte, balans en energie. Voorheen wist ik mij geen raad met mijn gevoeligheid en liep ik hier letterlijk in vast. Roos maakt dat wat lastig is makkelijk en weet precies wat er nodig is en slaat de spijker op zijn kop! Ze pakt door en laat vooral mij doorpakken, ze stuurt heel krachtig aan op zelfredzaamheid! Dit ervaar ik als zeer prettig en open. Dank voor de mooie tastbare resultaten, de tips en een duw in de richting naar mijn hart Roos!
Peter