Symbolen voor als je echt wil kijken.

Beautiful seagulls flying

Symbolen voor als je echt wil kijken.

Ik ben nog maar net wakker en een beetje verdwaasd en moe aan mijn afstem ochtend wandeling begonnen. Wat mij betreft het beste medicijn tegen een hoofd vol watten, even aarden in de natuur en verbinden met mijn essentie en die van de energie om mij heen. Wakker worden, in de frisse buitenlucht dartelend ik in de voorjaarswind. Om mij heen deze morgen, tijdens het wandelen de prachtigste symbolen. 

Een gewoon stukje lopen, werd een moment vol met verrassende inzichten.

‘Een woord of een beeld is symbolisch als het meer laat doorschemeren dan de meest voor de hand liggende en directe betekenis. Het bezit een ruimer ‘onbewust ‘aspect dat nooit precies gedefinieerd of ten volle uitgelegd wordt.’ (C.G. Jung – ‘De mens en zijn Symbolen’).

Ze vliegen met mij mee, bij iedere stap die ik zet, het voelt alsof ze mij vandaag de weg wijzen. Het zien van drie zwevende meeuwen in de lucht boven mij, werkt direct op mijn gevoel. Een gevoel van vrijheid overvalt me. ‘Ik ben vrij’. Over de betekenis van die vier woorden kan ik een boek vol schrijven, maar het is niet nodig om deze woorden uit te leggen. Dat ik ze juist vandaag als boodschap van mijn Spirit vrienden mag ontvangen, in de heftigheid van de neven effecten van het Coronavirus om mij heen zegt genoeg! Het is een gevoel en het zijn woorden met een grote diepgang voor mij. Een betekenis, die je dan ineens cadeau krijgt uit je onbewuste als reactie op een beeld.

De kracht van symbolen
Symbolen zijn belangrijk voor mij, omdat ze inzicht en balans geven, je stil kunnen zetten en kunnen raken daar waar woorden tekort schieten. Symbolen kunnen daar waar je antwoorden zoekt, deze heel helder geven. Symbolen zijn er in vele vormen zoals bijvoorbeeld in onze dromen, waar ze zich vaak onthullen in symbolische beelden of in de natuur, kijk maar eens wat bewuster om je heen? 

En dan hebben we ook nog het letterlijke symbool, zoals de ring aan je vinger, als je getrouwd bent. Deze is voor mij een symbool van liefde, trouw en verbinding met mijn ‘hubby’. Of het logo van je bedrijf waar in een klein beeld een betekenis wordt gegeven aan dat wat je wil uitstralen. En zo kan ik nog veel voorbeelden noemen van symbolen die belangrijk voor ons zijn.

Kleuren, schilderen, dieren, edelstenen, kaarten en bloemen dragen een mooie symboliek in zich mee waar ik al jaren graag mee werk tijdens privé consulten, workshops en mentorship programma’s. En zo ook in de visualisaties die ik opneem, de podcast en de soulkaarten, schilderijen die ik samen met Spirit mag maken, deze zitten vol symboliek. Het is werkelijk een prachtige manier van in het moment zijn, antwoorden te ontvangen en bewustzijn en balans te ervaren in het leven. En dat is puur genieten!

Symbolen geven betekenis aan ons leven. Ze onthullen een diepere laag in ons bewustzijn. Ze maken verbinding met ons gevoel en met onze intuïtie. Ze geven ons belangrijke boodschappen van Spirit (het Universum, Boeddha, Allah, God etc.) die je ratio niet kan bedenken. Ik pleit hier vandaag, voor nu, en ook zeker voor 2020 en verder in de toekomst voor een bewuster gebruik van beelden en symbolen waardoor de diepere betekenis via het gevoel bij ons binnenkomt. Symbolen zijn een prachtige, duidelijke, rustgevende manier van communicatie en samenwerking tussen ons aardse leven en dat waar jij in geloofd.

Vrijheid, mijn vleugels uitslaan! De verbinding in alles om mij heen ervaren en omarmen. Mooie meeuw, ik bedank je voor nu, voor het meevliegen op mijn ochtend wandeling en het geven van de antwoorden die ik zocht.

Herken je dat ook, dat het leven zo nu en dan een dualiteiten-dans is? 

Waarin het voelen en denken, zich wisselend als leidend danspartner laten zien. Dat denken (je ratio) soms een hoogtepunt bereikt en dan weer je essentie, je zachtheid, je intuïtie en de wijsheid van het hart de leiding nemen in de dans van het leven.

Herken je dat het niet altijd makkelijk gaat, en dat je soms even niet weet welke stap of keuze je mag maken? Ben je al aan het zoeken, naar meer inzicht, inspiratie, ruimte, rust voor een gelukkig leven in balans? Let dan eens op de symbolen om je heen, hierin ligt het licht, hierin ligt de choreografie van de dans voor jouw leven verborgen. De antwoorden die je zoekt kan je vinden in de symbolen die op je pad komen, wanneer je meer en meer vanuit je essentie gaat leven, ga je meer symbolen zien, en zul je merken dat hier een synchroniciteit in komt. 

Ik blijf het wonderlijk vinden, en geniet er dus elke keer weer van. 

Ben dan echt een enorme ‘blije kikker!’.

Wanneer je vanuit je essentie leeft weet ik dat jij de symbolen ook gaat zien. Alles wat je hiervoor nu nodig hebt is een open blik, en vertrouwen in jouw eigen licht.

Een fijne dag lieve jij 

Liefs Roos 

Een klant aan het woord

Wat een bijzonder brede inspiratiebron is Roos ik lees altijd graag haar blog en luister wekelijks de podcast van SoulSumana. Roos weet met haar kennis, kunde en gevoeligheid het doeltreffend en simpel te houden en geeft je waar nodig een herinnering aan je eigen kracht en het geloven in jezelf. Dit sterkt mij enorm en heeft mij ook zakelijk veel inzichten gegeven waar ik dagelijks wat aan heb en waarmee ik direct resultaat ervaar. Ik doorloop dit jaar een persoonlijk mentorship en dit geeft mij ruimte, balans en energie. Voorheen wist ik mij geen raad met mijn gevoeligheid en liep ik hier letterlijk in vast. Roos maakt dat wat lastig is makkelijk en weet precies wat er nodig is en slaat de spijker op zijn kop! Ze pakt door en laat vooral mij doorpakken, ze stuurt heel krachtig aan op zelfredzaamheid! Dit ervaar ik als zeer prettig en open. Dank voor de mooie tastbare resultaten, de tips en een duw in de richting naar mijn hart Roos!
Peter